Utvalg av flora

14. jun, 2016

14. juni 2016:
Praktstorkenebb (Geranium himalayense)
Storkenebb (geranium) har vært en «it»-plante i lang tid, og det med god grunn. Det finnes mange ulike storkenebb (geranium) som trives godt i norsk klima. Mange av dem er friske, herdige og lite krevende på alle måter. I tillegg har de vakre blomster og frodig bladverk. Det finnes rett og slett få gode argumenter mot å invitere en storkenebb eller to opp på balkongen eller inn i hagen.

Storkenebbene kommer i nesten alle størrelser og mange blomsterfarger. De har bare én blomstringsperiode fra naturens side (rett meg gjerne om det finnes remonterende sorter?), men skjærer du dem tilbake etter blomstring kan flere svare med å gi deg nok et blomsterflor noen uker senere. Utvalget av arter og sorter i handel er ganske bra mange steder, og plantene er også enkle å så selv.

1. jun, 2016

1. juni 2016 - Duppesoleie er en flerårig urt i soleiefamilien. Den er middels høy med opprette, litt hårete stengler og er litt lavere enn slektningen kvitsoleie. Bladene er mørkegrønne med tre–fem klansettformede, tannete fliker. Wikipedia
Vitenskapelig navn: Ranunculus aconitifolius
Høyere klassifisering: Soleieslekta
Flott staude som jeg fikk av Anne Nygård sist høst

1. jun, 2016

1. juni 2016 - Nydelig prestekrageblomst

28. mai, 2016

26.05.2016 - Herlig blå lobelia blomstrer fint i sommervarmen

26. aug, 2015

25.8.2015 - En herlig blanding av stemorsblomst og blomkarse. Litt i det meste laget, men det er da litt fint?